top of page
Portretten Materials Factory

MATERIALS FACTORY
PORTRETTEN

afloper_bollen_up.png

PORTRETTEN ALS VERRASSING

De directeur van de Materials Factory werd vijftig in mei. Zijn zakenpartner en vrouw wilde hem iets speciaals cadeau doen. Ze zag foto's van Suzanne Jongmans en kreeg inspiratie om hem portretten van hun kinderen te geven. 

 

Na het zien van mijn stillevens was ze er van overtuigd dat ik de portretten van haar kinderen moest maken. Ze wilde de sfeer hebben van een schilderij van de oude Hollandse meesters. De kleding van de kinderen moest gemaakt worden van de materialen die de Materials Factory ontwikkelt.

Brandblusser Materials Factory
Daklood Materials Factory

BEELDCONCEPT MAKEN

Samen met de nanny van de kinderen, zijn we gaan zitten en hebben we alle ideeën op een rij gezet. De nanny heeft veel ervaring met het maken van de meest waanzinnige carnavalskostuums. Zij nam de uitdaging aan om met ecologisch daklood, tapijt, folie en korrels prachtige kostuums te ontwerpen. Maar wat beelden we uit en hoe poseren de kinderen? “Als het maar niet te vroom is”, “ de kinderen moeten op blote voeten”, “misschien iets met Chinese vechtsport?”, “Kan de stenencollectie van mijn zoon in het beeld?” De ideeën vlogen van links naar rechts, het is mijn taak om het concreet te maken en er een pakkend beeld uit te maken.

fotoshoot Materials Factory
dots_white_links.png

DRIE RICHTLIJNEN

Had ik alle wensen verwerkt in de portretten, dan waren het geen krachtige beelden geworden. Daarom had ik een paar richtlijnen vastgesteld waar de ideeën aan moesten voldoen.

  • De kleur oranje is in alle portretten aanwezig.

  • Het productieproces van het bedrijf beelden we uit.

  • De kinderen voeren een actie uit.

  • De portretten vormen een drieluik.

Door deze regels wisten we de opzet simpel te houden en kwam de nadruk te liggen op de kinderen en de materialen. 

proces Materials Factory
kostuum passen Materials Factory

TESTEN, TESTEN,TESTEN...

Niet alleen de kledingontwerpen moesten gepast en getest, ook hoe ik de materialen kon fotograferen. De vraag was hoe ik korrels, poeder, en vloeibaar blusmiddel kon inzetten om een speelse en levendige sfeer te creëren. Omdat het foto's met kinderen zijn, wilde ik wel dynamisch beeld. 

Bovendien moest ik weten hoe de materialen reageerden op flitslicht. Ik had antwoorden nodig op vragen als: “Kan ik door het folie heen flitsen? Wat als ik gekleurd licht gebruik? Hoe ziet het blusmiddel eruit als ik het in de lucht gooi?” Na een paar testshoots was ik eruit.

 

MOEDERDAG

De dag van de shoot was perfect, nu was het aan mij om de beste foto's te selecteren en die voor te leggen aan de klant. Zodra er een keuze was gemaakt, bewerkte ik de foto's zodat ze klaar waren voor print. Ondanks dat ik de foto's twee weken voor het verjaardagsfeest af had, leek alles mis te lopen. Het bedrijf waar ik de test afdrukken had laten maken, kon niet binnen twee weken leveren. Het was een week ervoor moederdag, door de extra drukte konden ze onze foto's niet afdrukken. Geen moment aan gedacht. Gelukkig hielp Chromio mij uit de brand. Binnen een week 

  • stuurde dit bedrijf me een proefdruk,

  • hielpen ze mijn foto's te optimaliseren voor drukken op aluminium, 

  • en drukte ze de foto's af op op120cm bij 90cm.

Door deze perfecte service was ik precies op tijd om de directeur van de Materials Factory te overdonderen met mijn werk. Hij was ontzettend dankbaar voor de drie prachtige portretten van zijn kinderen. “Een beter verjaardagscadeau kan ik niet wensen”. Missie geslaagd!

 

gradulaat Materials Factory
afloper_bollen_down.gif
bottom of page